ELADÓ apartmanok Vodicében Horvátországban
88.000 - 112.000 EUR Kiváló befektetési lehetőség!
ELADÓ apartmanok Vodicében Horvátországban
88.000 - 112.000 EUR Kiváló befektetési lehetőség!
ELADÓ apartmanok Vodicében Horvátországban
88.000 - 112.000 EUR Kiváló befektetési lehetőség!
Példa cím
Kattints a módosításhoz
ELADÓ apartmanok Vodicében Horvátországban
88.000 - 112.000 EUR Kiváló befektetési lehetőség!

Miért pont Vodicében érdemes ingatlant vásárolnia?
 
Mert itt a napsütés, a nyugalom és a kristálytiszta tenger várja! 

 

Horvátország a Földközi-tenger legkedveltebb nyaralóhelyei közé tartozik, olyan hírességek mint Sharon Stone, Eva Longoria, Beyonce, Tom Cruise is itt töltötték már itt nyári szabadságukat. A páratlan szigetvilág, az adria kristálytiszta vize, valamint a sport- és szabadidő-eltöltési lehetőségek tárháza teszi felejthetetlen élménnyé horvátországi nyaralását. Dalmácia természeti szépségeivel a legkiemelkedőbb turistaparadicsom Horvátországban. Kulturális, történelmi emlékekben bővelkedik, számtalan látnivalóval, vadregényes szigetekkel, égszínkék tengerrel, szikrázó napsütéssel, finom dalmát ételekkel várja vendégeit.

Vodice egy igazi kis turista paradicsom Horvátország kellős közepén, 11 km-re Sibenik városától. Körülbelül 10 ezer lakosa van. Maga a város is csodálatos, a szűk sikátorokat éttermek, ékszerész üzletek és kis terek tarkítják. Érdemes este is visszasétálni az óvárosba, mert ilyenkor az éjszakai életé a főszerep, egymást érik a hajnalig nyitva tartó bulihelyek. Sokszor annyira pezsgő a hangulat, hogy az utcákon is táncolnak a fiatalok. Nappal Vodice sétánya és a hosszan elnyúló partszakasza a strandolók paradicsomává változik. A Vodicei sétányon számos étterem és pub található. Néhány helyen nemcsak koktélozhatunk az igazi tengerparti hangulatban, hanem egyes helyeken nappal is megy a buli, így ha kedvünk tartja, táncolhatunk is. Vodice egy olyan turisztikai csomópont, ahonnan minden napra látványos túrákat lehet szervezni.

Strandolás
Vodice előtt egy hosszan elterülő lassan mélyülő kristálytiszta vizű, apró kavicsos tengerpart fekszik, így kisgyermekes családok számára is megfelelő. A parton kávézók és bárok várják a turistákat hűsítő italokkal és jeges finomságokkal. Kis csendes eldugott helyeket is találhatunk, ha nyugodtan szeretnének napozni. Vodice legvonzóbb strandja a Hangar, amely a nagy hotelek közelében található. Itt számos szórakozási lehetőséget találhatunk a magunk és családunk számára: csúszdát a gyermekeknek, jet-ski-t, homokos játszótereket, trambulint, vízibanánozhatunk és búvárkodni is tanulhatunk. A parton számos olcsó éttermet is találhatunk, amelyek étel kínálata vetekszik a luxus éttermekével. A strandon találjuk a Hookah beach-bárt, ahol kényelmes székekben igazi tengerparti hangulatban iszogathatjuk a koktélokat akár egész nap. Napnyugta után itt fergeteges bulikon vehetünk részt. Ha egy nyugodtabb helyet keresünk a strandoláshoz, fürdéshez a családunk körében, érdemes a közeli, Vodice-től 2,5 kilométerre lévő Srimafalucska strandját választanunk. Srima strandja sokkal nyugodtabb mint a Hangar, a kisgyermekek számára pedig biztonságosabb is. Itt kevesebb a szórakozási lehetőség, mint a nagy strandon, de nyugodtabb környezetben kortyolgathatjuk a limonádénkat, kávénkat, sörünket, vagy fagylaltozhatunk. Itt háborítatlanul élvezhetjük a hullámok simogatását és a hűs árnyékot. A Kék strand (Plava Plaža) a helyiek kedvenc strandja, amely nagyon közel van a városközponthoz. Itt a sekély vízben "picigin"-t játszhatunk. A strandon található minigolf pálya, lehet búvárkodni vagy vízi biciklit bérelni, de választhatunk más szórakozási lehetőséget is. Az éttermekben egész nap szemezgethetünk a finomabbnál-finomabb ételek közül. Vodice-től mindössze 2-3 km-re található Tribunj strandja. Ez a strand a "konoba"-iről híres, valamint hatalmas strandolásra alkalmas partszakaszáról, melyet fenyves szegélyez. Itt számos kis eldugott öblöt találhatunk a Šibenik-i szigetvilág valamelyik kis szigetén, mint például a Zlarin, Prvić vagy Tijat. Ezekre a szigetekre közvetlenül eljuthatunk a Vodice-ból induló vízitaxikkal.

Szórakozási lehetőségek
Vodicében számtalan szórakozási lehetőség van. A fiatalok rengeteg klub és beach bár közül választhatnak, ahol hajnalig szórakozhatnak. Az egyik legnépszerűbb klub a Hacienda, ahol minden éjjel a legjobb dj-ék szórakoztatják a táncos kedvűeket. Az óvárosban egymást érik a hajnalig nyitva tartó bulihelyek. Sokszor annyira pezsgő a hangulat, hogy az utcákon is táncolnak a fiatalok.
Vízisportok
A környék a mozgalmas nyaralást kedvelőknek is számtalan lehetőséget biztosít. A parton napközben jet-ski, vízi-banán, vízi-fánk, motorcsónakos siklóernyőzés, hajó és motorcsónak bérlésre is van lehetőség.
Gasztronómia
Vodicére és a régióra is az egészséges étkezés jellemző, így nehéz, zsíros ételekkel nem igazán találkozhatunk. A halételeket érdemes megkóstolni, amelyeket számtalan módon készítenek. Köretnek sokféle párolt zöldség közül választhatunk. A házak előtt általában konyhakert is található, így mindig friss zöldségek kerülhetnek az ételekbe. A legtöbb étteremben a helyi házi borok is megkóstolhatóak, amelyeket nem érdemes kihagyni!

Kirándulási lehetőségek a környéken: 

Tribunj

Akár gyalog is átsétálhatunk a magyar hajósok kedvenc kikötőjébe a Vodicétől 2 km-re lévő Tribunj falucskába. Különlegesen szép és hangulatos halászfalu, óvárosa egy apró szigetre épült, amit egy kis híd köt össze a szárazfölddel. Tribunj legnagyobb ünnepe a Halászok éjszakája. Ezt minden év július végén tartják. Ilyenkor az összes halászhajó kifut a tengerre, majd halakat osztogatnak a halászok és nagy ünnepléssel illetve tűzijátékkal zárják a napot. Minden augusztuban megrendezésre kerül a tradicionális szamárfuttatás, mely egyedülálló a világon. A Szent Miklós templom nyújtotta csodálatos látványban gyönyörködhetünk, amit a helyi kis domb tetejére építettek és esténként kivilágítják a körvonalát. Naplementekor érdemes felsétálni ide a templomhoz, mert a dombtetőről gyönyörű kilátás nyílik a Kornati Nemzeti Park milliónyi kis szigetére.

Kornati Nemzeti Park túra

A Kornati szigetvilág felfedezése közkedvelt egynapos program a horvátországi utazók körében. Az elbüvölő szépsége miatt az áttetsző tisztasága, megőrzött gazdag tengeri világa miatt, már 1980. évben Kornati szigetek nagyobb részét nemzeti parkká nyilvánították. A kopár szigetek szinte mindegyike lakatlan, csupán néhány halásztelepülés lelhető fel, melyek ma már főként a vendéglátásra rendezkedtek be. Az egyik szigeten egy tengerszemet is találhatunk, melynek sótartalma olyan magas, hogy szinte lebeg rajta a fürdőző. A szigetek partjainál vörös korallokat, gyöngykagylókat, csigákat, és a legváltozatosabb színekben pompázó halakat fedezhetjük fel, melyeket akár egyszerű búvárszemüveggel is csodálhatunk. Kiváló célpont kirándulásra, sportolásra és vitorlázásra. A természeti látnivalók mellett a terület gazdag régészeti emlékekben is, így illír várak, római villák maradványai és kora keresztény templomromok is felkereshetők.

Krka Nemzeti Park

Egész napos túrára mehetünk a Krka nemzeti parkba, ahol 17 vízesés található. Fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Érdemes fürdőruhával érkezni a Krka Nemzeti Parkban mert itt a nagy vízesés medencéjében fürdeni is lehet.

Sibenik

Vodicétől 10 km-re egy festői öbölben fekszik Sibenik városa. A kulturális rendezvények közül a leghíresebb a Szent Jákob ünnepén, azaz július 25-én rendezett kulturális fesztivál és a Šibeniki Nyár Fesztivál, vagy a július utolsó hetén és augusztus első hetén megrendezett Gyermekfesztivál. Ilyenkor sok versenyt és programot szerveznek. A 70 méter magasra épített Szent Mihály erõdöt eredetileg a középkorban építették. Sibenik nevezetességeinek megtekintése után érdemes felsétálnunk ide, mert csodálatos kilátás nyílik a tengerre és Sibenik óvárosára.

Trogir

Trogir, a horvátországi "múzeumváros" az adriai tengerpart egyik legősibb és legizgalmasabb városkája, ami Splittől 25 km-re található. Egy kis szigettel, Ciovoval van egybeépülve. Óvárosában gyönyörű romantikus stílusban épült templomokat, reneszánsz és barokk épületeket csodálhatnak meg az idelátogatók. Ráadásul Trogir egyedülálló módon megőrizte építészeti kincseit - itt mintha megállt volna az idő a középkorban, a szűk és kanyargós utcák sokak szerint velencei hangulatot árasztanak. 1997 óta az UNESCO Világörökség része a városfallal körülvett kerület, Trogir történelmi épületei a fallal körülvett szigeten állnak, amelyet a szárazfölddel egy híd köt össze. Egy másik, 110 m-es híd pedig Trogirt a Ciovo-szigethez kapcsolja. Trogir óvárosában sötétedés után is érdemes tennünk egy sétát, egészen más ilyenkor a hangulat. Az óváros akár nappal, akár éjjel számtalan látványosságot kínál. A város környékén számos festői öbölben gyönyörködhetünk.